top of page
Grey1%20letters%20solid%20transparent_edited_edited.png

Το εργασιακό bullying ή mobbing, η σεξουαλική παρενόχληση όπως και άλλες εκφάνσεις ηθικής, ψυχολογικής ή φυσικής βίας είναι μία πραγματικότητα και η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στις λίστες χωρών στις οποίες οι εργαζόμενοι βιώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Νόμος 4808/2021, στο άρθρο 14, ρητώς ορίζει ότι "Όταν νομικά πρόσωπα και ενώσεις προσώπων, συμπεριλαμβανομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δικαιολογούν σχετικό έννομο συμφέρον και διαθέτουν γραπτή συναίνεση του θιγόμενου προσώπου του άρθρου 3 από παραβάσεις του παρόντος, εφαρμόζεται η παρ. 2 του άρθρου 22 ν. 3896/2010 (Α’ 207)."

 

Ιδρύεται, λοιπόν, για πρώτη φορά η αντιπροσώπευση του θύματος από το Σωματείο του στο πεδίο του Εργασιακού Πειθαρχικού Δικαίου.   

Το Γραφείο μας σας προτείνει μία συνολική και ταχεία προσέγγιση, που παρέχει όλα τα εχέγγυα αδιάβλητου και φερεγγυότητος, προστασίας του Εργαζομένου και αμερόληπτου χειρισμού.  

 

Στις περισσότερες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού, το Σωματείο ή η Ένωση εργαζομένων καταβάλλει το ήμισυ των εξόδων λειτουργίας των ερευνητών περιστατικών. 

Η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση συμπεριφορών που μπορούν να έχουν ποινικές, αστικές ή πειθαρχικές συνέπειες είναι αποτέλεσμα των επιλογών των εταιρειών και των εργαζομένων που ανάγονται στο επίπεδο της στρατηγικής απόφασης. 

Με το πρόγραμμα Εταιρικής Δεοντολογίας, η ομάδα Δικηγόρων και ειδικού προσωπικού μας παρέχει:

α. Έλεγχο, επιθεώρηση και συστηματοποίηση των αρχών και συστημάτων δεοντολογίας ώστε να καταστούν συμβατά με το νέο Νόμο 4808/2021 και των σχετικών λειτουργιών που ήδη έχετε αναπτύξει στην επιχείρησή σας.

β. Σύνταξη ενιαίου Κώδικα Δεοντολογίας ως θεμέλιο των πειθαρχικών λειτουργιών της εταιρείας σας και τυποποίηση των διαδικασιών εσωτερικών ερευνών, επιβράβευσης και συνεπειών, διαμόρφωση των σχετικών ηλεκτρονικών και φυσικών αρχείων υποθέσεων, ώστε να είναι επιθεωρήσιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας και Τυποποίηση των Πολιτικών που επιβάλλεται να συνοδεύουν τον Κώδικα Δεοντολογίας της Επιχείρησής σας.

γ. Ενημέρωση σε τρίμηνη και μηνιαία βάση των τάσεων σε όλα σας τα υποκαταστήματα και συνολικά στην επιχείρησή σας.

δ. Διεξαγωγή ερευνών από ομάδα επαγγελματιών  με κύριο στόχο την εξώδικη εξομάλυνση των κρίσεων και υποβολή αμερόληπτων πορισμάτων που διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.

Εάν σας ενδιαφέρει το Πρόγραμμα Εταιρικής Δεοντολογίας και θέλετε πληροφορίες σχετικά με το ρόλο των Σωματείων ή των Ενώσεων Εργαζομένων σε αυτό, διαβάστε περισσότερα στο σύνδεσμο "Πρόγραμμα Εταιρικής Δεοντολογίας" ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας παράσχουμε κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ:  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΕΝΩΣΕΙΣ

bottom of page